top of page

Wat is Chiropractie?

 

 

​Chiropractie is een holistische en natuurlijke geneeswijze waarbij gebruik gemaakt wordt van de handen en niet met medicijnen. Gebaseerd op het idee dat goed functioneren van de wervelkolom essentieel is voor een optimale werking van het zenuwstelsel, gewrichten, spieren en voor de gezondheid.

Elke irritatie die het lichaam te verduren kan krijgen zowel chemisch, fysiek, als emotioneel kan leiden tot storingen in de wervelkolom en het zenuwstelsel (wij noemen dit blokkades)

Blokkades geven storingen in het zenuwstelsel. Het zenuwstelsel controleert en regelt elke cel in uw lichaam, storingen van dit belangrijk systeem kan een negatieve invloed hebben op uw gezondheid en prestaties.

Zodra deze blokkades zijn gecorrigeerd zal er een verbetering optreden in de functie van uw lichaam, verminderde pijn en verbeterde gezondheid.

Chiropractie is een natuurlijke manier om uw lichaam te stimuleren om te genezen, dit heeft tijd nodig. Pijn symptomen zijn gewoon een gedeelte van het probleem.

Chiropractie is een aanvullende discipline bij de traditionele geneeskunde en moet niet als een alternatief daarvan worden beschouwd. Een chiropractor is een ‘professional’ die in verschillende landen, waaronder vele lidstaten van Europa (onder andere België, Engeland, Zwitserland en de Scandinavische landen), een bij de wet erkend beroep uitoefent. De chiropractor heeft daar de status van zorgverlener in de eerstelijnszorg en heeft een onafhankelijke behandelingsbevoegdheid zoals die van een arts of tandarts.

bottom of page