top of page

Behandelplan

 

Na het eerste onderzoek wordt een behandelplan geadviseerd gebaseerd op de resultaten van de onderzoek, de duur en intensiteit van uw klachten,uw leeftijd en algemene gezondheid en wat u wilt bereiken met de behandeling. U kunt na de eerste fase stoppen met de behandeling maar dat geeft ook een grotere kans dat de pijn/klachten sneller terugkomen. Wij adviseren u om het behandelplan goed en nauwkeurig te volgen om de gewenste resultaten te bereiken.

Eerste Fase:

Pijn vermindering/verbeterde beweging

Deze fase is intensief vanwege de frequentie van de  behandeling. Het doel van deze fase is om zo snel mogelijk de pijn te verminderen en de beweging te verbeteren.

Rek/stretch oefeningen worden gegeven, advies over zit/staan houding en dingen die u moet vermijden en geadviseerd wordt om rust te nemen.

 

Tweede fase:

Stabiliteit

De pijn is nu veel minder of verdwenen en de beweging is verbeterd. Het doel van deze fase is om stabiliteit te brengen zodat de pijn niet snel terug komt.

De behandeling frequentie is minder intensief en oefeningen worden geintroduceerd.

 

 

Derde fase:

Kracht/flexibiliteit

De klachten/pijn zijn weg of sterk verbeterd en zijn stabiel. Deze fase is om het lichaam en omgeving van de klacht te versterken en de flexibiliteit te verhogen.

Kracht en rek/stretch oefeningen worden gegeven of aangepast en de chiropractische behandelingen worden gegeven als ondersteuning.

 

Vierde fase:

Onderhoud/Wellness

Alles heeft onderhoud nodig en het zelfde geldt voor uw wervelkolom, gewrichten en zenuwstelsel. Chiropractie behandelingen samen met gezond eten, houding, slapen en fitness kan een zeer positief effect hebben op uw gezondheid en herhaling voorkomen. De duur en intensiteit van klachten kunnen aanzienlijk verminderen.

bottom of page